ZOMERBANDEN & WINTERBANDEN

Met de juiste band, altijd grip op de weg!

Zeker zijn van een veilige rit, het hele jaar door? Zorg dan voor de juiste banden onder je SEAT. Winterbanden, zomerbanden of All Season-banden: elke soort heeft z'n eigen profiel, rubbersamenstelling en voordelen. We adviseren je graag over welke band je op dit moment het beste kunt gebruiken, en geven je tips om ze in topconditie te houden. Daarnaast kun je natuurlijk altijd zonder afspraak bij je SEAT dealer terecht voor het repareren van een lekke band. Dankzij onze experts ben je dan zo weer op weg.

inzet_banden1.jpg

Lekke band? Nieuwe banden nodig?
Of een bandenwissel inplannen?
Maak direct een afspraak !

Zomerbanden

Periode: april tot oktober

Als het kwik boven de 7 graden stijgt, is het tijd voor zomerbanden. Deze banden zijn speciaal gemaakt om hoge temperaturen en natte weersomstandigheden te doorstaan. Als je in warme maanden op zomerbanden rijdt, verkort je je remweg, vergroot je de controle over het stuur en verminder je het slipgevaar bij nat weer. 

inzet_zomerbanden.jpg

Winterbanden

Periode: november tot maart

Sneeuw, regen en ijzel - je banden hebben nogal wat te verduren in de winter. Door het speciale profiel en de flexibele rubbersamenstelling houden winterbanden zich zelfs in de meest barre weersomstandigheden goed staande. Hoewel winterbanden in Nederland niet verplicht zijn, raden wij ze wel aan. Ze verbeteren de grip op de weg en houden de remweg zo kort mogelijk.

inzet_winterbanden.jpg

All Season banden

Periode: Het hele jaar door

Echt extreme weeromstandigheden kennen we in Nederland nauwelijks. Daarom zijn All Season-banden in ons land ook een goede optie. Deze banden zijn door hun innovatieve profiel heel geschikt om het hele jaar door te gebruiken en leveren goede prestaties op zowel droge, natte als besneeuwde wegen. Om ook in Duitsland tijdens winterse omstandigheden met deze banden te mogen rijden, moeten ze wel voorzien zijn van M+S aanduiding en het sneeuwvloksymbool.

allseason.jpg